Maatwerk » Prothesen

Prothesen bovenste ledematen: armprothese

Al onze prothesen worden op voorschrift van een arts-specialist door onze technieker op maat vervaardigd.

Info voor de patiƫnt
  • Vervaardigingsproces van armprotheses op maat:

Na de amputatie is de stomp nog niet stabiel qua volume en maken we eerst een evaluatieprothese. Deze prothese kan na 1 jaar vervangen worden door een definitieve prothese, d.i. van zodra de stomp voldoende is hersteld en stabiel is van volume.

De koker van die prothese kan worden gemaakt met de  gipsafdrukmethode of met een moderne scanner methode

Van het gipsmodel wordt een koker gemaakt waar de stomp goed in past, het gebruikte materiaal is giethars, thermoplastic of koolstofvezel. Tussen stomp en koker kan een stompkous gedragen worden als bescherming, uitgevoerd in katoen; ook een silicone- of polyurethaan stompkous of liner genoemd.. Aan deze  strak vastzittende stompkousen kan de prothese bevestigd worden met een vacuüm- of pen verbinding.

De stomp kan de eerste tijd snel van vorm veranderen door het slinken van de spieren (atrofie) wat vaak tussentijdse correctie van de koker noodzakelijk maakt.

Als de prothese klaar is kan deze desgewenst door een cosmetisch omhulsel het uiterlijk van een echt been worden gegeven , dit is de cosmetiek van de prothese.

Info voor de dokter
  • Infecties beenderweefsel: hematogene osteomyelitis, exogene osteomyelitis
  • Vasculaire aandoeningen: gangreen, acute vasculaire aandoeningen
  • Diabetes mellitus
  • Traumata
  • Tumoren

Tags voor Prothesen bovenste ledematen: armprothese: Armprothese, Diabetes Mellitus, Exogene Osteomyelitis, Hematogene Osteomyelitis, Orthopedie Op Maat Kortrijk, Prothese, Protheses, Tramata, Tumoren, Vasculaire Aandoeningen