Maatwerk » Rolstoelen

Manuele standaardrolstoel voor kinderen

De manuele standaardrolstoel voor kinderen vanaf hun 2everjaardag tot hun 18e verjaardag is bedoeld voor beperkt gebruik per dag. Hij wordt gebruikt om zich beperkt te verplaatsen binnenshuis of buitenshuis. De rolstoel is bedoeld om deel te nemen aan het gezins- en sociale leven.

Info voor de dokter

De manuele standaardrolstoel is enkel vergoedbaar voor kinderen vanaf de tweede tot de achttiende verjaardag met ernstig, bewezen en definitieve verplaatsingsproblemen maar met voldoende zitfunctie. Het kind kan zich enkel zelfstandig binnenshuis verplaatsen mits steun (minimaal typering 2) ofwel kan het zich buitenshuis zeer moeilijk over lange afstanden verplaatsen zonder de rolstoel (minimaal typering 3). Alle aanpassingen aan de rolstoel moeten functioneel noodzakelijk zijn en deze noodzaak dient steeds omstandig gemotiveerd te worden. Aanpassingen aan de hoepels van de rolstoel zijn enkel mogelijk bij gereduceerde grijpfunctie (minimaal typering 3).

Tags voor Manuele standaardrolstoel voor kinderen: Invacare, Kinderrolstoel, Kinderrolstoel Kopen In Kortrijk, Manuele Standaard Rolstoel Voor Kinderen, Orthopedie Op Maat Kortrijk, Otto Bock