Maatwerk » Therapeutische kinderschoenen

Therapeutische schoenen

Gelieve bij de bestelling van schoentjes een eerste en tweede keuze door te geven om problemen bij uitputting van de voorraad van onze leveranciers te voorkomen.

Antivarusschoen

Het concept van een antivarusschoen steunt op het 3-puntsprincipe. Per gewricht worden 3 steunpounten voorzien. Het middelste steunpunt bevindt zich aan de gewenste bewegingszijde. De twee andere steunpunten bevinden zich aan de tegenovergestelde zijde, boven en onder het gewricht. Bij de voet wordt de beweging dus uitgevoerd ter hoogte van het Lisfranc-gewricht. De 2 andere krachten bevinden zich ter hoogte van de eerste metatarsaal en aan de binnenzijde (mediale zijde) van de hiel.

 

Ortheseschoen

Ortheseschoenen zijn schoenen die gedragen worden in combinatie met orthesen. Deze hebben volgende kenmerken:

  • wijde opening die de orthese plaats geeft en die het aantrekken en uitdoen van de schoen vergemakkelijkt.
  • Genoeg ruimte in de schoen om de orthese plaats te geven.
  • Meer ruimte aan de tenen.
  • Stabiele hiel.

Stabiliteitsschoenen

Stabiliteitsschoenen werden ontwikkeld om arthritische voeten te immobiliseren of om de neurologische malfunctie na poliomyelitis, spina bifida of cerebrale parese in de jusite positie te brengen of om de voet met zwakke ligamenten te ondersteunen.

Normale schoenen

Normale schoenen in de orthopedie zijn schoenen die extra steun geven aan de voeten. Deze kunnen gebruikt worden in combinatie met steunzolen.

Tags voor Therapeutische schoenen: Antivarusschoenen, Normale Schoenen, Ortheseschoenen, Orthopedie Op Maat In Kortrijk, Stabiliteitsschoenen, Therapeutische Schoen Kopen